fbpx
0

Astronomska opservatorija – Zvezdara

Pomoć pri izboru

Astronomska opservatorija – Zvezdara

 

Nazivi beogradskih opština su opšte mesto u razgovoru, nešto što uzimamo zdravo za gotovo, te se retko zapitamo kako su uopšte nastali. U slučaju opštine Zvezdara, ustaljeno mišljenje je da naziv vodi poreklo od kontura ovog područja na mapi grada. Zapravo je istorijat ovog areala mnogo interesantniji i vraća nas na početak 30ih godina prošlog veka. U kraju poznatom kao Veliki Vračar tada su izgrađeni osmatrački paviljoni koji zbirno čine astronomsku opservatoriju. Narod je ovu ustanovu i brdo na kojem je sagrađena nazvao Zvezdarnica, da bi potom lokalno naselje i novonastala opština poneli ime Zvezdara.

 

Danas je opservatorija ugledna naučno-istraživačka ustanova čija je osnovna delatnost pasivno posmatranje vasione, te izučavanje nebeskih tela i pojava. Odlukom Vlade Srbije iz 2001 godine čitav kompleks je proglašen spomenikom kulture. Nalazi se ulici Volgina 7, u arealu poznatom kao park-šuma Zvezdara. Opservatorija je povremeno otvorena za razgledanje, pa ukoliko ste zainteresovani da bliže upoznate njenu istoriju i mehaniku, preporučujemo apartmanski smeštaj u blizini.

 

Iz naše ponude izdvajamo luksuzni apartman MUSTANG, dupleks visoke elegancije, pogodan za romantični par. Kao što naziv stana sugeriše, foto-tapet sa prikazom divljih konja u galopu krasi ambijent glavne prostorije. Lokacija je na pet minuta hoda od Bulevara Kralja Aleksandra. U neposrednoj blizini je Klinički centar Zvezdara, dok su šoping centar Zira i Vukov spomenik na par stanica gradskim prevozom. Ako tražite prenoćište za veću grupu, predlažemo apartmane KAMIN i BULBUDER koji se nalaze na istoj adresi.

 

Nešto dalje, u ulici Dimitrija Tucovića, nalazi se jeftin apartman DIMITRIJALA. Iako skromnijeg gabarita, stan je strukturno podeljen tako da ne ostavlja utisak prenatrpanosti. Velika prednost ovog smeštaja je prostrana terasa sa žardinjerama i baštenskom garniturom. Lokacija svakako gravitira prometnom bulevaru i stanici Vukov spomenik. Kafanice i barovi sa lokalnim šmekom mogu biti prijatno iznenađenje. Ukoliko putujete kolima, javni parking se nalazi iza zgrade.

 

Ostajemo još malo u istom kraju kako bismo preporučili stan za izdavanje ROMUL. Ovo je fino namešten i funkcionalan apartman u novoj zgradi, predviđen za najviše troje posetilaca. Sadrži prostranu terasu sa održavanim biljkama i garniturom za sedenje. U blizini je zgrada Opštine i Klinički centar. Šire okruženje zahvata pijacu Đeram, meksički restoran i popularni Zvezdara Teatar. Zaista povoljan smeštaj za romantični par i pristojna zamena za hotel.

 

Nove stanove imamo i nadomak Bulevara Kralja Aleksandra, u Preševskoj ulici. APARTMAN 1 je šarmantan i solidno opremljen dvosobnjak, pogodan za tri osobe. Na terasi je montažni stolić i par stolica, taman za pijuckanje kafe i razmenu gradskih utisaka. U hodniku se nalazi plakar sa sigurnosnim sefom, tako da dragocenosti možete držati pod šifrom. Parking mesto je dostupno uz simboličnu doplatu. Dodajmo da se u istom objektu nalazi stan za rentiranje APARTMAN 4.

 

Na samom Bulevaru lociran je apartman na dan LION, komforan i pristojno namešten studio za dvoje. Mada je funkcionalnost je u prvom planu, ambijent je osvežen sa dve krasne umetničke slike. Sada se prebacujemo na suprotni kraj Zvezdarske šume, u naselje Karaburma. Apartmani JUHOR 1, 2, 4 i 5 nude raznovrsne smeštajne kombinacije, bilo za romantične partnere ili veću grupu posetilaca.

 

Predstavljene apartmane možete detaljnije upoznati kroz kontakt sa našim operaterima. Javite se telefonom ili proćaskajte sa nama na portalu kako bismo pronašli stan na dan u Beogradu koji će zadovoljiti Vaše preferencije. Dobrodošli!