fbpx
0

Šta raditi

Pomoć pri izboru
Mapa
Podeli na:

Šta raditi u Beogradu?

 

Noćni život

 

Freestyler… Spektakularan enterijer i atmosfera slična najpoznatijim svetskim klubovima. Splav je izuzetno popularan među stranim posetiocima. Poznati beogradski di-džejevi zaduženi su za dinamičnu atmosferu i ples do ranih jutarnjih sati.

Kolos… Ovde možete susresti svetska imena di-džejinga, uz odličnu domaću podršku. Splav je poznat i po tome što se pouzdano zna početak žurke, dok kraj zavisi od raspoloženja posetilaca i njihove želje za dobrim provodom.

20/44… Splav koji je postavio visoke standarde klabinga u Beogradu. O njemu je pisao engleski list “Gardijan”, proglasivši ga za jedan od najboljih klubova u ovom delu Evrope. Vrlo specifičan enterijer i ambijent u kojem možete provesti celu noć.

 

Šlep… Energija koju možete osetiti u ovom klubu je neponovljiva. Atmosfera je neformalna, tako da vam nije potrebna posebna garderoba niti puno novca da biste se kvalitetno zabavili. Cene su pristupačne, baš kao i osoblje i redovni gosti ovog krajnje opuštenog splava.

 

Mr Stefan Braun… Klub koji godinama nosi titulu mesta koje morate posetiti. Nalazi se na devetom spratu solitera, sa ulazom direktno iz lifta. Iako je otvoren još 2003. godine, čini se da je svake sezone sve popularniji. Pozitivna atmosfera, najbolje igračice i profesionalni barmeni kreiraju najbolji provod u gradu.

 

Hype… Impresivan enterijer i birana muzika. Dinamičan provod u centru grada sa najboljom gradskom ekipom. Didžejevi imaju raspon od r’n’b hitova do popularnog haus zvuka. Svojim modernim izgledom klub nimalo ne zaostaje za svetskim metropolama.

 

Mint… Mesto na kojem se odvijaju andergraund žurke i oseća urbani duh Beograda. Povezan je sa klubom “Plastic”, ali ipak nudi specifičnu atmosferu. Zbog svog intimnog vajba, klub je poznat po velikim gužvama koje znaju da potraju do jutra.

 

Hangar… U specifičnom ambijentu donjeg Dorćola i Luke Beograd gostuju predstavnici svetske elektronske scene. Visok nivo organizacije žurki i profesionalno osoblje, gradski klabing u svom najboljem izdanju. Dovoljno je pogledati listu di-džejeva koji su prethodnih sezona nastupali da biste stekli utisak o kvalitetu ovog kluba.

 

Fest… Svojevrsni “hram rokenrola” u Zemunskom parku. Klub se uspešno odupire modernim trendovima i trudi se da rok muziku prenese novim generacijama. Moćno ozvučenje i kvalitetna rasveta garantuju kompletan audio-vizuelni doživalj.

 

Šoping

 

TC Ušće… Nesumnjivo najveći šoping centar u Srbiji i regionu. Podjednako je blizu centra grada kao i Novog Beograda koji je postao poslovno središte prestonice. Ovde ćete pronaći više od 137 prodavnica, restorana, barova i igraonica, raspoređenih na šest nivoa.

 

Delta City… Prvi pravi šoping-mol u Srbiji. Najrazličitije prodavnice domaćih i svetskih brendova pružaju posetiocima uvek aktuelne modne kolekcije, kao i odličan izbor kućnih aparata i ostalih proizvoda. Na poslednjem spratu nalazi se Cineplexx, multipleks bioskop sa 6 modernih sala.

 

Mercator… Zaista širok spektar roba i usluga podeljenih po sektorima. Potrošačima su na usluzi hipermarketi, supermarketi sa konceptom “sve na jednom mestu”, kao i restorani sa bogatom ponudom jela po povoljnim cenama.

 

Zira… Jedan od najlepših arhitektonskih objekata u Beogradu, jedinstven po svojoj strukturi i konceptu. Zahvaljujući odličnoj lokaciji, Zira Centar svakom posetiocu obezbeđuje najkraću vezu sa svim važnim delovima prestonice. Udaljen je pet minuta pešice od Bulevara Kralja Aleksandra.

 

Stadion… Četvrti po redu objekat u Evropi na čijem se krovu nalazi fudbalski teren. Površina maloprodajnog dela centra iznosi 28.000 kvadratnih metara. Ovde možete naći najpoznatije svetske i domaće brendove, poznate ugostiteljske objekte kao i različite zabavne sadržaje.

 

TC Rajićeva… Lociran na izmaku Knez Mihailove ulice, praktično na obodima Kalemegdana, šoping centar Rajićeva nudi svetske brendove u ambijentu klasičnih gradskih atrakcija. Pored eksluzivnih artikala i mondenskih kafea, poseduje supermarket, apoteke, mobilne operatere i druge servisne radnje.

 

Ada Moll… Moderan poslovni objekat, sa lokacijom na Čukarici, u neposrednoj blizini čuvene Ade Ciganlije. Ovaj objekat donosi značajan pomak u graditeljskom stilu. Umesto tipične kombinacije čelika i stakla, ovde susrećemo spratne kaskade, prostrane terase i puno zelenila.

 

TC Galerija… U sklopu ekskluzivnog naselja Beograd na vodi, šoping centar Galerija zauzima kolosalan prostor koji pored kupovine omogućava brojne zabavne i kulturne aktivnosti. Jedna od takvih manifestacija je Open Air Cinema, prvorazredni bioskopski doživljaj na otvorenom.

 

Sport i rekreacija

 

SC Milan Gale Muškatirović (eks-25. maj)… Nalazi se na ušću Save u Dunav i jednom od klasičnih beogardskih šetališta. U ponudi je zatvoreni i otvoreni bazen, sauna, sportska i fitnes sala. Teniski tereni “Novak” su u neposrednoj blizini.

 

Tašmajdan… U sklopu sportsko-rekreativnog centra postoji otvoreni stadion i kompleks otvorenih i zatvorenih bazena. Podignut je daleke 1958. godine i predstavlja reprezentativni kompleks za sportske i zabavne aktivnosti. Stadionski prostor se često ustupa domaćim i regionalnim muzičkim zvezdama.

 

SRC 11. april… Lociran je u neposrednoj blizini studentskog grada na Novom Beogradu. U okviru kompleksa postoje tri spoljašnja i tri unutrašnja bazena, zatim fitnes centar, sala za stoni tenis, sala za male sportove, teniski tereni i spa centar.

 

SC Banjica… Centralna lokacija za sport i rekreaciju opštine Voždovac. Poznat je po odličnim uslovima za rekreativni stoni tenis. U okviru centra postoje zatvoreni i otvoreni bazen, sala za fudbal, rukomet, odbojku i teniski tereni. Centar ima sopstveni veliki parking.

 

SC Olimp… Smešten na jednoj od najviših tačaka Beograda, u neposrednoj blizini Zvezdarske šume, sa puno zelenila i čistog vazduha. Pruža sportske, zabavne, kulturne i ugostiteljske sadržaje. Posetiocima su na raspolaganju otvoreni i zatvoreni tereni za tenis, fudbal, košarku, rukomet, kao i različiti bazeni.

 

VK Beogradski univerzitet… Veslački klub je osnovan je 2006. na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Klub se oslanja na iskustva Oksforda i Kembridža, kao i na holandske veslačke klubove koji imaju viševekovnu tradiciju.

 

Hipodrom… Najstariji sportski objekat u Beogradu, osnovan ukazom Kralja Aleksandra iz 1920. godine. U septembru 1930. godine održano je prvo kasačko takmičenje. Trke se održavaju svake nedelje u periodu od aprila do oktobra.

 

Kultura

 

Kolarčeva zadužbina… Narodni univerzitet je podignut u periodu afirmacije Beograda kao prestonice, počevši sa radom 1932. godine. Primenjena su najmodernija znanja o akustici, i do danas koncertna sala kapaciteta oko 1.200 mesta smatra se najboljom u Beogradu i jednom od najboljih u Evropi.

 

Muzej savremene umetnosti… Kolekcija nastaje od 1958. godine kada je osnovana Moderna galerija. Danas muzej poseduje više od 8.000 dela i čuva savremenu umetnost sa ovih prostora iz 20. i 21. veka. Zgrada je projektovana u obliku pčelinjeg saća, sa namerom da se naknadno proširuje na identičan način.

 

Etnografski muzej… Osnovan je 1901. godine odvajanjem od Narodnog muzeja. Sakupljani su predmeti iz svih krajeva Jugoslavije, a posle Drugog svetskog rata uglavnom sa teritorije Srbije. U aktuelnoj zgradi na Studentskom trgu nalazi se od 1951. godine. Danas raspolaže sa preko 100.000 proizvoda uglavnom seoske narodne kulture.

 

Madlenianum… Prva privatna opera u ovom delu Evrope osnovana je 1998. godiine. Osnivač i donator je Madlena Cepter, čije investicije u kulturu i umetnost predstavljaju najveće savremeno pokroviteljstvo, kako u domaćim, tako i u evropskim razmerama.

 

Narodni muzej… Najstariji srpski muzej osnovan je 1844. godine ukazom ministra prosvete Jovana Sterije Popovića. U prvim decenijama postojanja služio je i kao naučno-istraživačka ustanova. Muzejski fond sadrži više od 400.000 eksponata.

 

Narodno pozorište… U avgustu 1868. Knez Milan Obrenović položio je kamen temeljac za podizanje zdanja Narodnog pozorišta. Već sledeće godine u novoj zgradi je izvedena prva pozorišna predstava. Od tada u Narodnom pozorištu postoje tri umetnička ansambla: opera, balet i drama.